Марин ле Пен: Европски лидери одговорни за смрт миграната

© AP Photo / Carmelo ImbesiЦвеће на ковчезима 13 миграната који су били међу 800 погинулих у бродолому који се у априлу догодио у Катанији
Цвеће на ковчезима 13 миграната који су били међу 800 погинулих у бродолому који се у априлу догодио у Катанији - Sputnik Србија
Пратите нас
Шефица француске екстремно десничарске партије Национални фронт Марин ле Пен критиковала је председника државе Франсоа Оланда који би требало да „користи дипломатију пре оружја“ за решавање конфликта у Сирији и његовог претходника Николу Саркозија због позивања на бомбардовање Либије.
Марин Ле Пен - Sputnik Србија
Прави председник би одмах укинуо санкције Русији

Европски лидери одговорни су за смрт недокументованих миграната који губе живот покушавајући да стигну у Европу, рекла је председница француске десничарске партије Национални фронт Марин ле Пен.

Њен коментар је уследио након што су пре два дана бројни европски медији пренели фотографију тела сиријског дечака насуканог на турску обалу. Трогодишњи дечак и његова породица били су на броду који је потонуо на путу ка грчком острву Кос.

„Ова фотографија је доказ ужасне одговорности која лежи на нашим властима, јер постоје хиљаде, десетине хиљада миграната који свакога дана покушавају да пређу ову смртоносну руту само зато што је Европска унија већ прихватила оне који су стигли пре њих“, рекла је Ле Пенова у интервјуу за француски Радио РТЛ.

Председник РФ Владимир Путина на Источном економском форуму у Владивостоку, 4. септембра 2015. - Sputnik Србија
Путин: Европа се слепо држи америчке политике у мигрантској кризи

Она је такође критиковала и француског председника Франсоа Оланда који би требало да „користи дипломатију пре оружја“ за решавање конфликта у Сирији и његовог претходника Николу Саркозија због позивања на бомбардовање Либије. По мишљењу Ле Пенове, њихови поступци допринели су дестабилизацији ових држава, што је резултирало бекством њихових становника у Европу.

Процене Фронтекса, агенције Европске уније за заштиту спољне границе, показују да је више од 340.000 миграната забележено на спољним границама овог блока између јануара и јула 2015. године, што је три пута више него у истом периоду 2014.

Током 2015. године око 2.370 миграната је погинуло у покушају да се домогне Европе преко мора, према подацима Међународне организације за миграције.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала