У борби јастуцима повређено 30 америчких кадета

© Youtube/screenshotБорба јастуцима, амерички војници
Борба јастуцима, амерички војници - Sputnik Србија
Пратите нас
Годишња борба јастуцима на америчкој Војној академији Вест Поинт имала је лош епилог, пошто је у њој десетине кадета задобило потрес мозга и друге повреде.

Традиционална годишња борба јастуцима бруцоша на Вест Поинт Војној академији измакла је контроли прошлог месеца, када је повређено 30 кадета, од којих је 24 задобило потрес мозга од удараца јастуком.

„Поносни смо што ће данашњи кадети постати официри, али и лидери јавног и приватног сектора сутрашњице“, саопштио је Вест Поинт.

Школа инсистира на академској строгости, војној дисциплини и физичким изазовима, а годишња борба јастуцима означава крај напорних летњих тренинга.

Међутим, према извештајима, овогодишњи кадети, који ће постати амерички војни официри 2019. године, замахивали су јастучницама у које су били упаковани тврди предмети, који су изазвали повреде.

„Вест Поинт поздравља жељу кадета за изградњом духа и жали због повређивања“, рекао је портпарол Вест Поинта пуковник Кристофер Каскер, који је додао да су се повређени кадети вратили на дужност.

„Спроводимо истрагу о узроцима повреда“, рекао је Каскер.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала