Вучић: Реформа Србије је мој дипломски рад

© Tanjug / Марко ЂоковићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Александар Вучић изјавио је да дефицит у августу износи 6,8 милијарди динара, што је много мање од очекиваног. Премијер је најавио да је кампања „Моја Србија“ била успешна и да је забележен пораст броја туриста од 12,7 одсто.

Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да дефицит у августу износи 6,8 милијарди динара, а не 25 милијарди, колико су се „неки којима смета јака, снажна и богата Србија“ надали да ће бити.

Вучић је објаснио да је Србија ушла у период динамичног раста и истакао да се више неће враћати у рецесију.

„Зато и разумем нервозу многих којима смета јака, снажна и богата Србија, која то можда неће бити у наредних годину или две, али за четири или пет година сигурно хоће“, казао је премијер за Радио-телевизију Србије.

Александар Вучић - Sputnik Србија
Вучић: Биће повећања пензија и плата

Према његовим речима, многи су говорили да ће Србија ове године бити у рецесији због мера фискалне консолидације, а испоставило се да „смо ипак били у праву ми који смо говорили да ће Србија бити у плусу“.

„Ја данас вама саопштавам да ће Србија већ ове године имати раст већи од један одсто, следеће већи од два одсто, а 2017. већи од три одсто“, рекао је Вучић.

Он је поновио да је реформа српске економије његов „дипломски рад“, и — осврнувши се на наводе опозиције, интересних група, као и појединаца на друштвеним мрежама, који су, како је приметио, обмањивали јавност по питању нивоа дефицита — показао папир са бројкама на коме је приказано, како је рекао, колико је мање од планираног Србија потрошила, а колико је више зарадила.

„За оне који су се надали да ће нам дефицит у августу бити 25 милијарди, а нама је дефицит 6,8 милијарди, могу само да кажем да не разумем људе који не воле своју земљу и не радују се њеном успеху. Ми ћемо наставити као и досад и имаће разлога за тугу, ако своју већ своју земљу не воле довољно“, уверен је премијер.

Пораст броја туриста 12 одсто, кампања успела

Вучић је изјавио да је Србија убележила пораст броја туриста од 12,7 одсто, а да је само кроз ваучере остварено 60.000 ноћења домаћих туриста, што показује да је кампања „Моја Србија“ била успешна.

Смедеревска тврђава на ушћу реке Језаве у Дунав коју је у XV веку (од 1428. године) подигао деспот Србије Ђурађ Бранковић - Sputnik Србија
Остајте овде, сунце туђег неба...

Премијер је рекао да је пораст броја туриста веома значајан за Србију и прецизирао да је пораст страних туриста убележен у свим туристичким местима, а домаћих нарочито у планинском и бањском туризму.

„То је од огромног значаја за Србију. Многи су потцењивали нашу кампању ’Моја Србија‘, али ми смо успели да поделимо 11.760 ваучера, што је 60.000 ноћења. Следеће године очекујемо да то буде још интензивније“, рекао је Вучић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала