Немци враћају 75.000 азиланата на Балкан

© Flickr / Jon WorthНемачка застава
Немачка застава - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачка ће одбити око 75.000 захтева за азил људи из југоисточне Европе, у намери да убрза процес екстрадиције за оне чије земље порекла сматра сигурнима.

То ће бити учињено како би се немачка администрација усмерила на избеглице из Сирије и Ирака.

Лист „Шпигл“, објавио је да је најмање 10.000 странаца депортовано из Немачке од почетка године, од којих је већина са Западног Балкана, углавном из Србије и Македоније, што је приближан број као целе 2014. године. 

Мигранти - Sputnik Србија
Договорена стратегија ЕУ и балканских земља за избеглице

Немачка ове године очекује прилив око 800.000 избеглица и миграната, што је четвороструко више него 2014. године, наводи Ројтерс.

Директор Федералне агенције за миграције и избеглице, Манфред Шмит, рекао је за „Шпигл“ да ће власти до краја године донети одлуку о најмање 75.000 захтева за азил, које су поднели мигранти са Западног Балкана и да ће већина њих бити одбијена. 

Избеглице на путу за Беч - Sputnik Србија
Избеглице из Мађарске пристижу у Аустрију

Како се очекује, коалиција канцеларке Ангеле Меркел требало би сутра да усвоји низ мера, укључујући и оне које подразумевају убрзавање процедуре за доделу азила.

На агенди се налази и проширење листе земаља које се сматрају сигурним, што значи укидање права за азил њиховим грађанима, на коју ће највероватније бити додате Албанија, Косово и Црна Гора, наводи британска агенција.

Међу земљама које се већ налазе на листи сигурних су Србија, Македонија и БиХ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала