Апокалипса данас?

© Flickr / BennyDoomsday
Doomsday - Sputnik Србија
Пратите нас
Многи у западној америчкој држави Јута су навели библијска пророчанства, економску и светску политичку ситуацију и астрономске догађаје као знаке да је судњи дан је близу — можда баш овог месеца — и они се припремају у складу са тим.

Смак света 21. 12. 2012. - Sputnik Србија
Дочекајте смак света у великом стилу (фото)
Ови такозвани „припремачи“ купују залихе хране, батеријске лампе, ћебад и шаторе.

„У продавници која продаје углавном смрзнуту храну продаја је порасла за више од 500 одсто у последњих неколико месеци“, рекао је представник сервиса купца Рикардо Аранда у Солт Лејку.

„Влада неки осећај панике, као да негде гори. Много људи помиње септембар као месец финансијског колапса.“

Продаја подземних бункера је у експанзији, такође.

„Не можеш их кривити што желе да, шта год да се деси, буду у стању да се брину о својој породици“, Бил Тарбок, надзорник у „Ултимате бункерима“ рекао је за Фокс 13 Јута.

Неки „припремачи“ верују да је историја подељена на периоде од седам година. Година 2001. донела је терористички напад 11. септембра, док се светски финансијски колапс догодио у 2008. години.

Седам година касније, људи предвиђају још већу финансијску кризу. Други кажу да ће се 28. септембра десети неки велики природни феномен — пун, црвени или „крвави месец“ или ће нас задесити разорни земљотрес.

Паника делимично потиче из Књиге Мормона аутор Џула Рова, који је писао у својум књигама о свом „искуству блиске смрти“, у којем је посетио загробни живот и видео апокалиптичне визије будућности.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала