Елтон Џон срећан што је разговарао са „Путином“

© AP Photo / GENYA SAVILOVЕлтон Џон
Елтон Џон - Sputnik Србија
Пратите нас
Британски музичар Елтон Џон рекао је данас да је „срећан што је насео на шалу“ двојице руских комичара, уколико је тај инцидент помогао да се скрене пажња јавности на дискриминацију хомосексуалаца.

Представивши се као руски председник Владимир Путин и његов представник за штампу, Владимир Краснов и Алексеј Стољаров су позвали телефоном славног певача након што су чули да жели да се сретне са руским лидером како би с њим разговарао о правима ЛГБТ особа.

Elton John - Sputnik Србија
Кремљ: Путин и Елтон Џон нису разговарали

Како преноси Ројтерс, 68-годишњи музичар је пре пар дана на Инстаграм поставио једну Путинову фотографију са поруком у којој се захваљује руском председнику на разговору. Убрзо након тога огласио се и Кремљ демантујући да је Путин позвао Џона.

„Шале су забавне, за разлику од хомофобије која то никада није“, прокоментарисао је Елтон Џон.

„Волим Русију и мој позив да разговарам са председником Путином о правима ЛГБТ популације и даље стоји“, казао је певач, додавши да ће „увек бранити понижене и дискриминисане“.

Елтон Џон - Sputnik Србија
Елтон Џон хоће да разговара са Путином о геј популацији

„Уколико је овај несрећни инцидент помогао да се скрене пажња јавности на ово витално питање, могу бити срећан што сам био жртва шале“, навео је Џон у својој поруци на Инстаграму.

Током 11-минутног телефонског разговора са руским шаљивџијама, Џон је говорио о својој спремности да отпутује у Москву.

„Кажите му да сам изузетно почаствован што ме је позвао. Велика је привилегија разговарати са једном од најутицајнијих особа на свету. То је невероватно“, казао је Елтон Џон човеку за ког је веровао да је Путинов преводилац.

Позив, чији је садржај објављен посредством Ројтерса, окончан је Џоновим речима: „Реците му да ми је улепшао дан. Ово је предиван тренутак у мом животу“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала