Вучић: Србија драматично повећала углед у САД

© Фото : Влада СрбијеЏон Кери и Александар Вучић
Џон Кери и Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Српски премијер Александар Вучић истакао је да је углед Србије у Сједињеним Америчким Државама данас драматично већи, што је веома важно, јер се све више америчких инвеститора интересује за улагање у нашој земљи.

Премијер је указао да је од осам понуда за Телеком Србије чак пет компанија из Америке. Са некима ће за месец или два бити потписан уговор и они ће запослити, како је најавио Вучић, између 2.000 и 3.000 људи.

Александар Вучић у посети Џозефу Бајдену - Sputnik Србија
Вучић: Америка нас не притиска због Русије

Он је истакао да је посета САД била важна за Србију и да су се домаћини трудили да се српска делегација осећа добро, уважено и изузетно поштовано.

„Морам да кажем да сам веома задовољан, помало импресиониран начином разговора са потпредседником Џозефом Бајденом, посебно имајући у виду његову велику породичну трагедију“, рекао је Вучић за ТВ „Пинк“.

Бајден, додао је, одлично познаје Србију и о њој говори са поштовањем.

Према његовим речима, САД су веома задовољне нашим економским реформама, али и поштују српску реч, јер Србија више нема различите приче за различите стране партнере, већ свуда говори исто, како у Бриселу, тако и Москви и Вашингтону.

Александар Вучић у Вашингтону - Sputnik Србија
Да ли Вучић заиста „нервира“ Русе

„И у Москву када будем ишао и састао се са председником Владимиром Путином и премијером Алексејем Медведевим и тамо ћемо рећи да је стратешки циљ Србије ЕУ и да желимо добре односе са Русијом“, поручио је он.

Вучић је казао да је у САД разговарано о билатералним односима, и да је он истакао и говорио о случају Битићи, за који је рекао да је наша обавеза, и да се ради о поштовању принципа права и правичности.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала