Пет најлуђих ствари које су људи урадили да би се домогли „ајфона“

© Flickr / Yeray Hdez GuerraАјфон
Ајфон - Sputnik Србија
Пратите нас
Најновији „ајфон“ марке „Епл“ сигурно ће одушевити залуђенике када се нађе у продаји крајем овог месеца. Ево неколико примера у којима је љубав конзумента према њиховом „Епл“ сокоћалу довела до тога да се опросте од здравог разума, а у неким случајевима и од унутрашњих органа.

Дана 9. септембра, „Епл“ је представио своје жељно очекиване производе „ајфон 6С“ и „ајфон 6С плус“, који ће без сумње изазвати одушевљење међу љубитељима ове компаније када се крајем месеца нађу у продаји.

Међутим, дешавало се да љубав према „ајфоним“ и „ајпедима“ достигне и забрињавајуће нивое. Ево неколико екстремних случајева „Еплових“ фанатика.

1. Кинески тинејџер продао бубрег и купио „ајфон

„Желео сам да купим 'ајпед 2', али нисам имао новца“, рекао је седамнаестогодишњак за ТВ Шенџен  у југоисточној кинеској покрајини Гуангдунг.

„Када сам претраживао интернет, наишао сам на рекламу коју је поставио агент у којој је писало да је спреман да плати 20.000 јуана (2.754 евра) за бубрег“.

Без знања родитеља, тинејџер је прешао пут од свог дома у провинцији Анхуеј до града Чангше у покрајини Хунан, где му је локални хирург одстранио орган, након чега је дечак примио 22.000 јуана. Новац је потрошио на „Еплов“ уређај, а уз то је купио и лаптоп.

„Када се вратио, имао је лаптоп и нови 'Еплов' телефон“, рекла је његова мајка, која је телевизијској екипи показала ожиљак који је њеном сину остао од операције.

„Хтела сам да сазнам како је дошао до толике суме и на крају ми је признао да је продао један бубрег“.

Новембра 2012. петоро људи је ухапшено због умешаности у илегалну трансплантацију органа, укључујући хирурга, који је осуђен на три године затвора, са одлагањем од пет година. Дечак је имао здравствених проблема изазваних недостатком бубрега и од оптужених је добио компензацију од 1,47 милиона јуана (202.388 евра).

2. Саудијац тражио „ајфон као мираз за сестру

Септембра 2014. човек из Саудијске Арабије наводно је тражио „ајфон 6“ у замену за руку своје сестре.

„Услов који је изнео брат истиснуо је очев захтев за нешто мало новца као мираз за свадбу“, јавио је кувајтски дневник „Анба“.

Саудијац је од вереника своје сестре тражио телефон док је он још увек био локално недоступан, а венчање није могло да се одржи док он не прими „ајфон“, који се у продаји у Саудијској Арабији нашао 26. септембра прошле године.

3. Амерички пар отпутовао за Аустралију да буде први у реду за „ајфон

Дејвид Рахими и његова девојка Јасмин Јуан пронашли су оригиналан начин да се пробију на чело љубитеља „ајфона“ прошлог септембра, када су преко интернета у Америци наручили „ајфон 6“ чим се појавио у продаји у петак, 12. септембра, а потом затражили да га преузму — 12.000 километара далеко, у Сиднеју, у Аустралији.

Након лета до Сиднеја, дугог 14 сати, нашли су се први у реду за преузимање телефона, недељу дана касније.

„У поноћ по калифорнијском времену прошлог петка, отишли смо на интернет, попунили резервацију и постарали се да добијемо телефоне које смо желели, а сада, овога јутра — ево нас“, објаснио је Рахими.

Рахими је администратор интернет портала за мобилну технологију „Фонбаф.

„Постарао сам се да стигнем у ред за резервације — не онај лудачки дуг ред без резервације — до 5.00 по сиднејском времену, и погодило се да сам био први“.

„Осећај је невероватан, бити први који је добио уређај који је толико људи, укључујући и мене самог, жељно ишчекивало“, рекао је Рахими. „Волим мобилну технологију и то што сам био у прилици да први добијем вероватно најтраженији телефон је фантастично“.

© REUTERS / Beck DiefenbachРед испред „Еплове“ продавнице у Сан Франциску, Калифорнији, 9. септембар 2015.
Ред испред „Еплове“ продавнице у Сан Франциску, Калифорнији, 9. септембар 2015. - Sputnik Србија
Ред испред „Еплове“ продавнице у Сан Франциску, Калифорнији, 9. септембар 2015.

4. Пар продао новорођену бебу да би платио „ајфон

Пар из Шангаја ухапшен је након што је продао своју кћеркицу и паре потрошио на „ајфон“, као и на скупу спортску опрему и друге луксузне предмете.

Пре рођења детета, родитељи су објавили рекламу да за њега траже између 30 и 50 хиљада јуана. Трудноћу су сакрили од пријатеља и родбине, и након порођаја у кући, дете су предали купцу.

„Нисмо дали дете како бисмо остварили профит, већ да му пружимо боље могућности“, бранили су се они, обоје незапослени и са већ двоје деце, током суђења у октобру 2013.

5. Немачки тинејџер исушио је цело језеро да се домогне „ајфона који му је испао

У јулу 2014. године, школски излет на језеро претворио се у дан из кошмара за шеснаестогодишњег Немца, када му је „ајфон“ склизнуо из руке и испао у језеро. Када су риболовци, који су надгледали ђаке, одбили да му допусте да зарони и проба да извади телефон, дечак се кришом вратио неколико сати касније, наоружан пумпама и цревима.

„Знао сам да је телефон вероватно мртав, али желео сам да дођем до меморијске картице са свим бројевима, фотографијама и видео-снимцима својих пријатеља“, рекао је дечак локалним новинама у немачком граду Келну.

„Мислио сам да ће две пумпе успети да извуку довољно воде из језера и да ћу успети да нађем свој мобилни“.

Нажалост, тоалет риболовачког друштва у који је дечак планирао да испразни воду није био повезан са канализацијом, па је резултат свега била само поплава на суседном паркингу. Власник паркинга је позвао полицију, која је уништила све наде овог тинејџера да ће телефон добити назад.

Дечак, који је морао да плати штету учињену на тоалету, паркингу и језеру, ипак се није покајао, тврдећи да је „умало успело“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала