Београд ће добити концертну дворану (видео)

© Tanjug / Марко ЂоковићБеоградска филхармонија
Београдска филхармонија - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Србије Александар Вучић присуствовао је данас проби Београдске филхармоније под руководством Зубина Мехте уочи гала концерта и најавио изградњу велике концертне дворане у Београду.

Премијер је пренео новинарима утиске после сусрета са једним од највећих уметника данашњице, који је 47 година био на челу Израелске филхармоније, а 13 година предводио Њујоршку филхармонију, рекавши да му је Мехта учинио изузетну част данашњим сусретом.

„Могу да уживам у Малеровој симфонији или Моцартовој последњој, али мало знам о музици. И знам оно што је и Мехта рекао данас, да је Београду потребна концертна хала“, рекао је Вучић.

Он је објаснио да ће се по завршетку реконструкције у неким деловима и изградње Музеја савремене уметности и Народног музеја, после година неодговорности кренути са изградњом и концертне дворане.

© Tanjug / Марко ЂоковићПремијер Србије Александар Вучић данас се у Београду срео са славним диригентом Зубином Мехтом поводом Гала концерта Београдске филхармоније
Премијер Србије Александар Вучић данас се у Београду срео са славним диригентом Зубином Мехтом поводом Гала концерта Београдске филхармоније - Sputnik Србија
Премијер Србије Александар Вучић данас се у Београду срео са славним диригентом Зубином Мехтом поводом Гала концерта Београдске филхармоније

Вучић је изразио наду да то неће коштати више од 50 милиона евра, и скренуо пажњу министру Ивану Тасовцу да се стара да та цена не расте, као што је уобичајено током реализације сличних пројеката.

„Направићемо једну од најбољих концертних дворана у региону која ће имати 1.500 места са најбољим звуком. Узећемо најквалитетније фирме из света, од којих је неколико Мехта и препоручио“, додао је.

Премијер је изразио уверење да ће Београђани и сви остали љубитељи музике, не само из Србије, моћи да уживају у другачијем и бољем звуку, а и да ће наша филхармонија моћи да постиже још веће успехе.

Он је пренео да је Мехта оценио да Београдска филхармонија данас звучи боље него после 2000. када је „осим нечије политичке радости, мало тога могло да чује у звуку или музици“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала