Вучић: Рок Хрватској до сутра у поноћ, или контрамере

© Фото : ТанјугАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је, уколико у наредних 30 сати не буде постигнут договор са Хрватском, Влада Србије припремила пакет мера за сопствену одбрану и одбрану својих економских интереса.
Састанак министара у Бриселу - Sputnik Србија
ЕУ постигла договор о прерасподели избеглица

Вучић је новинарима након седнице владе и Бироа за координацију рада служби безбедности рекао да га је Влада на седници овластила да води разговоре са руководством Хрватске и да ће гледати да договор буде постигнут, али да је уколико до њега не дође спреман пакет мера.

„Влада је спремила пакет мера који би Србија, уколико ти разговор не успеју, као меру одбране себе и својих економских интереса предузимала од 24. септембра од 00.00 сати. Још 30 сати имамо да постигнемо коначни договор. Ја сам уверен да ћемо то моћи да направимо", рекао је Вучић.    

Он је прецизирао да су мере предвиђене у три нивоа и то политичке, правне и економске природе.

„Надам се да ниједне нећемо морати да применимо“, рекао је Вучић.

Вучић не разуме Милановићево „Шарај брате, шарај 

Вучић је рекао да је с хрватским колегом Зораном Милановићем разговарао и најавио да ће те разговоре наставити, те да ће настојати да направе договор.

Он је изјавио новинарима да је с Милановићем разговарао дуже од пола сата непосредно пред конференцију за штампу.

„Имали отворен разговор, наставићемо да разговарамо вечерас, ноћас, сутра ујутро и надам се да ћемо успети да постигнемо договор којим бисмо избегли спровођење било каквих једностраних аката, санкција, реципрочних мера, или било каквих других мера против било којих земаља“, истакао је Вучић.

Он је пренео да је саслушао Милановића и да је разумео шта је његова мука, али да се ми суочавамо с тим свакодневно и да смо имали то и у већем облику.

Србија ће, додао је, помоћи колико год може, али не може и не жели да одређује избеглицама куда ће да иду.

„Ми се трудимо да поштујемо њихову слободу кретања у оквиру законског простора Републике Србије. Гледаћемо да сваку врсту договора направимо, јер разговор и договор су увек бољи од свађе и сукоба и било којих мера“, указао је Вучић.

Није желео да реагује на изјаву премијера Милановића „Шарај брате, шарај“, јер то, додао је, не разуме.

Такође је навео да је разговарао и са европским званичницима, питајући комесаре шта кажу где је то Србија погрешила, па да је проузроковала противправну меру.

Одговор је, како је пренео, био да Србија није погрешила ни на који начин и европски званичници су обећали да ће реаговати.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала