Светска банка против повећања плата и пензија

Пратите насTelegramOdyssey
Светска банка се ме слаже са намером Владе Србије да повећа плате и пензије из буџета, изјавио је данас шеф Канцеларије Светске банке у Србији Тони Верхеијен, али се сагласио да у јавном сектору има запослених који су недовољно плаћени, у поређењу са онима који добијају превише за свој посао.

„Нисмо сагласни са општим повећавањем плата. Али ако би се Влада фокусирала на одлуке да се повећају плате за људе који објективно нису довољно плаћени — то би помогло у процесу да се спроведу реформе у јавном сектору и онда може да се каже да је то добра страна“, рекао је Верхеијен. 

Он је, говорећи о предузећима у реструктурирању, потврдио да је Влада Србије затражила од Светске банке да помогне у реструктурирању „Србијагаса“.

„Влада нас је замолила да помогнемо у финансијском реструктурирању ’Србијагаса‘. Ми смо тражили од владе да преузме одређене обавезе пре него што почнемо да се ангажујемо у тој компанији, а нарочито оне које се односе на задужење и имовину ’Србијагаса‘“, казао је шеф Канцеларије СБ у Србији за РТВ.

Александар Вучић - Sputnik Србија
Вучић: Биће повећања пензија и плата

Како каже, СБ жели да стекне праву слику о стању у том предузећу и тражила је да план реконструкције садржи и мере поделе пословног руководства.

„Чекамо да Влада донесе такве мере и ако се представи прави план ми ћемо дати своје мишљење у вези са финансијским реструктурирањем“, додао је Верхеијен.

Он је казао да су директори предузећа у реструктурацији главни кочничари реформи и да се нада да ће до краја године бити јасно колико запослених је вишак у јавном сектору.

Верхеијен додаје да ипак треба испоштовати раднике који ће у наредном добити отказ и обезбедити им отпремнине.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала