Вучић: Заслужили смо отварање поглавља до краја године

© Tanjug / Марко ЂоковићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Србије Александар Вучић уверен је да је Србија заслужила отварање преговарачких поглавља у преговорима о чланству у ЕУ до краја године.

Вучић је, на заједничкој конференцији са европским комесаром за суседску политику Јоханесом Ханом, рекао да је од Хана добио охрабрујуће поруке.

„Ми сматрамо да смо се у претходном периоду у свему, или у највећем делу у различитим сферама друштвеног живота, понашали на добар и озбиљан начин и да смо заслужили отварање поглавља пре краја године“, рекао је Вучић додајуће да очекује подршку ЕУ каква је и до сада била и наставак сарадње на високом нивоу.

Јоханес Хан и Александар Вучић у Прихватном центру за избеглице у Шиду - Sputnik Србија
Хан: Нисте сами, ви сте Европљани

Он је рекао и да се у разговорима са европским комесаром Србија похвалила и економским резултима, али и да је пренео да за нас велико оптерећење и веома лоша вест, у економском и политичком смислу, затварање граница према Србији на једностран начин од стране Хрватске.

„Захвалан сам ЕУ не само на помоћи у новцу која никада није безначајна, него и у знању и много чему другом. Надам се да ће се таква сарадња наставити“, рекао је Вучић.

Додао је да су тема разговора били и мигрантска криза, европски пут Србије, азиланти који иду у европске земље, као и обавезе и одговорности које је Србија преузела на себе, али и односи у региону, економске и политичке прилике…

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала