Прислушкивање Пајтића — фабрикована прича за рушење Вучића

© Фото : МУП СрбијеМинистар унутрашњих послова Небојша Стефановић
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Ниједна државна институција, ни МУП, ни БИА никада нису прислушкивали Бојана Пајтића или Лидију Удовички, изјавио је министар полиције Небојша Стефановић.

Он је рекао да је објављивање транскрипта разговора Пајтића и Лидије Удовички на сајту „Телепромптер“ фабрикована прича“, која је део плана за рушење Александра Вучића.

„Никада није дат налог, нити је издата наредба за прислушкивање. И сам папир који је објављен не личи нимало на документацију из МУП-а или БИА“, рекао је Стефановић.

Бојан Пајтић - Sputnik Србија
Пајтић: Ко ме прислушкује? (видео)

Министар полиције је најавио и да ће све бити истражено, као и да ће од уредника сајта „Телепромптер“, који је објавио транскрипт, Данила Реџеповића, полиција затражити објашњења о томе како је до транскрипта дошао.

Председник Владе Војводине и лидер Демократске странке Бојан Пајтић потврдио је аутентичност транскрипта који је освануо на интернету и навео да је то доказ да га прислушкују. Како је рекао, то је довољан разлог да падне влада.

Стефановић је рекао да је полиција већ добила налог од Тужилаштва за спровођене истраге, а Реџеповића је неколико пута означио као „блиског пријатеља Бојана Пајтића“.

„Иако Пајтића никада нисмо прислушкивали, видели смо кофере докумената о пресретнутим комуникацијама Александра Вучића, нарочито у периоду од 2008. до 2012. године. Очекујем да ћете у наредним данима видети како то изгледа. Вучић није желео о томе да говори, али то је било брутално кршење свих његових права. Режим ДС је пратио и слушао личне разговоре свог политичког противника“, рекао је Стефановић.

Стефановић је рекао да ће све бити проверено и да ово „неће проћи тек тако“.

„Све ћемо испитати, ко је то измишљао и како“, рекао је Стефановић.

Министар полиције и високи функционер СНС-а рекао је да је јасно да је у питању „опсежна акција рушења Александра Вучића“.

„Не могу да га победе у посвећености, не могу да га победе у раду, не могу да нађу ниједну лошу ствар о њему“, рекао је Стефановић истичући и да премијера Србије „новац не интересује ни као појам“.

Како је рекао, овај случај је повезан и са случајем уласка полиције у просторије ДС, а министар полиције је навео и да страхује за живот премијера.

Гласачка кутија - Sputnik Србија
15 разлога зашто идемо на изборе

„Све то је стварање политичке климе, која треба да каже да се овде нешто страшно дешава. Зато сам рекао Вучићу да што пре расписујемо те изборе, уз страх и стрепњу да ли ће он те изборе дочекати. Страхујем, јер се ствара таква ужасна атмосфера да је Вучић крив за све, иако никад ништа лоше није урадио. И пошто не могу да нађу ништа лоше јер би га од 2008. сигурно ухапсили или прогласили зликовцем они причају сада ово. Имали смо такве примере да се стварала атмосфера и политичари извргавали линчу“, рекао је Стефановић.

Стефановић је рекао и да је опасно то што се у друштву ствара „паника да се неко прислушкује“.

„А то је компликовано. Полиција мора да пошаље индицију у Тужилаштво, а затим оно испитује да ли је то оправдано и шаље Суду захтев да одобри прислушкивање“, наводи Стефановић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала