Мађари ће морати да пуцају ако затворе границе

© AP Photo / JUSTIN TALLISЗоран Милановић
Зоран Милановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Хрватске Зоран Милановић данас је у Дубровнику изјавио да ће Мађари, уколико затворе границе, морати да пуцају на људе да би их одвратили од преласка.

Милановић је рекао да се не боји да ће доћи до потпуног затварања мађарске границе, без обзира на то што Мађари већ у недељу довршавају ограду према Хрватској, додајући како ће избеглице тај сноп бодљикаве жице „зубима појести“.

Избеглице стоје испред ограде на мађарско-српској граници код Хоргоша - Sputnik Србија
Mађарска сутра затвара границу сa Хрватском, постављена жилет жица

Милановић је рекао како причу о жичаној огради слушају већ две недеље и истакао да то није ограда већ бодљикава жица.

„То није ограда, то је бодљикава жица. Проблем се мора решити у Турској и Грчкој. Неко је говорио о томе да би требало послати војску на мађарску границу са Хрватском и Србијом, па нека пошаљу бродове у Грчку“, рекао је Милановић.

Милановић је, такође, демантовао информацију како је на Превлаку послато 160 припадника специјалне полиције, устврдивши да „ХДЗ шири панику“, али је додао како је Црногорцима послата порука да на ту границу не шаљу људе.

„Ово је наша кућа и отворићемо она врата која ми одлучимо. Засад су отворена она на северу, али ћу штитити хрватске интересе. Ми гледамо бар корак напред“, рекао је хрватски премијер, нагласивши да се проблем са избеглицама може решити у Грчкој и да је о томе разговарао са немачком канцеларком Ангелом Меркел и британским премијером Дејвидом Камероном.

На питање новинара шта ће Хрватска учинити ако Мађарска заиста затвори државну границу оградом, Милановић је одговорио како ће људи „зубима појести тај сноп бодљикаве жице“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала