Три хеликоптера вребају дронове у Елбасану

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICЗастава "Велике Албаније"
Застава Велике Албаније - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпарол албанске полиције Генти Мулаји рекао је данас Танјугу да ће више од 2.000 полицајаца обезбеђивати фудбалску утакмицу између Албаније и Србије, међу којима су и припадници гарде, задужени за високе личности, с обзиром на то да се очекује долазак српског премијера Александра Вучића.

Српски премијер, према ранијим најавама, требало би да у друштву албанског колеге Едија Раме гледа меч, али је јуче изјавио да још није донео одлуку да ли ће допутовати у Елбасан, пошто је Рама у међувремену у госте позвао косовског вицепремијера Хашима Тачија и друге званичнике такозване републике Косово.

Хапшење - Sputnik Србија
Албанска полиција ухапсила Србина са дроном

Како је Мулаји навео, утакмицу ће обезбеђивати и три хеликоптера, који ће водити рачуна да се изнад стадиона у Елбасану не појави дрон као што је то био случај у Београду.

„У сарадњи са Савезом предузели смо све мере како би утакмица прошла без икаквих проблема и у нормалним околностима. За безбедност ће бити задужена и гарда, која је задужена за чување важних личности, пошто према досадашњим информацијама на утакмици очекујемо и премијера Србије, а ту су и наш премијер, као и министри Владе, те председник Скупштине Албаније“, рекао је портпарол албанске полиције.

Он је додао да је полиција више пута обишла стадион у Елбасану, али да неће имати посла само на њему, већ и у целом граду, где ће се на неколико места организовано гледати ТВ пренос.

„Није проблем само унутрашњост стадиона, биће пуно људи и ван стадиона, јер је капацитет мали. Наше мере подразумевају тренутак од доласка гостујућег тима на аеродром Ринас дан пре утакмице, преко транспорта до хотела, до транспорта на дан утакмице. Три хеликоптера надлетаће стадион и град, а они ће се побринути да не полети ништа изнад стадиона као што су дронови или друге врсте летелица које би реметиле ток утакмице или безбедност. Ми смо одлучни да створимо безбедну атмосферу за гостујући тим, као и за репрезентацију Албаније, јер се овде у питање доводе достојанство и имиџ наше земље“, рекао је Мулаји.

Нереди на утакмици Србија - Албанија - Sputnik Србија
Српски фудбалери чуванији од Буша, Вучића и папе

Он је додао да су Албанци већ тестирали тај систем безбедности на претходној утакмици против Португалије.

„Број припадника полиције који је планиран варира између 1.400 и 2.000, а ту су поред њих приватно обезбеђење и 400 редара који раде за ФСА“, рекао је Мулај.

Портпарол полиције каже да ће полиција стриктно поштовати упутства УЕФА, па ће од одлуке те организације зависити која обележја могу да се унесу на стадион. 

„Неће бити могуће да се унесу никакви тупи предмети, као што су упаљачи, кључеви и други метални и пластични предмети. Навијачи који желе да уђу на стадион, поред карте коју показују, морају да имају и личну карту. Све карте поседују име и уколико се име власника карте не поклапа са његовим подацима из личне карте, улазница ће бити неважећа и тој особи ће бити забрањен улазак на стадион“, закључио је он.

Утакмица између Албаније и Србије игра се 8. октобра од 20.45 у Елбасану.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала