Америка не признаје своје грешке, али критикује oсталe

© AP Photo / Mindaugas KulbisЧланови америчке војске
Чланови америчке војске - Sputnik Србија
Пратите нас
Снаге које су допринеле хаосу у Сирији треба да престану да критикују оне који покушавају да реше сукоб у земљи, рекао је заменик председника левичарске странке Бундестага, Волфганг Герке.
Министарство иностраних послова Руске Федерације - Sputnik Србија
Американци су знали координате болнице у Кундузу

Сједињене Државе никада неће признати своје грешке, већ ће кривити друге земље које се боре да реше сиријску кризу. Ово је неприхватљиво, рекао је немачки политичар у интервјуу за Раша тудеј.

Према Геркеу, многи су заборавили како су ИД заправо добили оружје и новац и како су успели да привуку тако много следбеника широм света.

„Снаге које морају да сносе одговорност за то треба да престану да критикују Русију“, рекао је Герке.

Политичар је такође нагласио да Русија и друге земље треба да провере хоће ли ИД терористи бити у могућности да стекну додатно оружје и да ли су сви потенцијални извори њиховог финансирања блокирани. Многи људи у Сирији се надају политичком решењу, и зато је посебно важно да Русија ради у два правца: војном и дипломатском, рекао је Герке.

Политичар је такође изразио наду да ће Русија заустави насиље у региону, додајући да ће сиријски народ сам изабрати свог председника када се криза заврши — било да је то Асад или неко други.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала