Амурски тигар

Пратите нас
Амурски тигар је постао симбол богатства и величине нетакнуте природе Русије.

Тренутно се на територији Руске Федерације налази 90 одсто укупне популације амурских тигрова, због чега је она преузела на себе одговорност за очување ове врсте животиња на планети.

© AFP 2023 / Nicolas ArmerАмурски, далекоистични, усуријски – све су ово називи који се односе на тигра који се може срести и Приморском крају, у басену река Амур и Усури на далеком истоку Русије.
Амурски тигар у зоолошком врту у Немачкој - Sputnik Србија
1/9
Амурски, далекоистични, усуријски – све су ово називи који се односе на тигра који се може срести и Приморском крају, у басену река Амур и Усури на далеком истоку Русије.
© AP Photo / Gene J. PuskarАмурски тигар је унет у Црвену књигу Русије и диве му се многи народи Далеког истока.
Амурски тигар у зоолошком врту у Питсбургу - Sputnik Србија
2/9
Амурски тигар је унет у Црвену књигу Русије и диве му се многи народи Далеког истока.
© AFP 2023Огромни и дивни амурски тигар с пуним правом може да претендује на почасно звање краља животиња, у рангу са лавом.
Амурски тигар у зоолошком врту у Кини - Sputnik Србија
3/9
Огромни и дивни амурски тигар с пуним правом може да претендује на почасно звање краља животиња, у рангу са лавом.
© AFP 2023 / Koen van WeelТигрица обично рађа три-четири слепа младунца. Очи тигрића се отварају кроз 9 дана, док кроз две недеље почињу да им расту зуби.
Три амурска тигрића, рођена у холандском циркусу „Ренесанс“ у граду Лејден - Sputnik Србија
4/9
Тигрица обично рађа три-четири слепа младунца. Очи тигрића се отварају кроз 9 дана, док кроз две недеље почињу да им расту зуби.
© AFP 2023 / Daniel KarmannУ описивању амурских тигрова не може се прескочити реч „нај“ – то је један од најмалобројнијих, најсевернијих и највећих представника породице мачака, који је већи чак и од лава.
Амурски тигар зева у зоолошком врту у Нинбергу, Немачка - Sputnik Србија
5/9
У описивању амурских тигрова не може се прескочити реч „нај“ – то је један од најмалобројнијих, најсевернијих и највећих представника породице мачака, који је већи чак и од лава.
© AFP 2023 / DPA/Gregor Fischer У априлу 2013. године број тигрова на Далеком истоку процењивао се на 450. У зоолошким вртовима у свету 20. фебруара 2007. године налазило се више од 450.
Тигрић у зоо-врту у Берлину - Sputnik Србија
6/9
У априлу 2013. године број тигрова на Далеком истоку процењивао се на 450. У зоолошким вртовима у свету 20. фебруара 2007. године налазило се више од 450.
© Sputnik / Vitaliy AnkovБез обзира на велику снагу и развој органа за осећаје, тигар мора много времена да посвети лову, јер се тек један од 10 покушаја завршава успешно. Одраслом тигру је потребно 9-10 кг меса дневно.
Тигар у сафари-парку у Шкотовском рејону Приморја у Русији. - Sputnik Србија
7/9
Без обзира на велику снагу и развој органа за осећаје, тигар мора много времена да посвети лову, јер се тек један од 10 покушаја завршава успешно. Одраслом тигру је потребно 9-10 кг меса дневно.
© Sputnik / Alexandr KryazhevТигрица је прави пример мајке. Месецима учи младунце да лове. Када напуне годину дана младунци одлазе самостално у лов, док са две године могу да дођу и до великог плена. Ипак, тигрица лови заједно са младим тигровима све до њихове пуне зрелости.
Амурска тигрица Лапа са својим младунцима у Новосибирском зоолошком врту - Sputnik Србија
8/9
Тигрица је прави пример мајке. Месецима учи младунце да лове. Када напуне годину дана младунци одлазе самостално у лов, док са две године могу да дођу и до великог плена. Ипак, тигрица лови заједно са младим тигровима све до њихове пуне зрелости.
© Sputnik / Vitaliy Ankov Тигрови се поздрављају посебним звуцима који настају приликом енергичног узимања ваздуха кроз нос и уста. Знаци дружељубивости су и додири главама, њушкама, чак и чешање о бокове.
Тигрица Тајга у Шкотовском сафари-парку у Приморју у Русији - Sputnik Србија
9/9
Тигрови се поздрављају посебним звуцима који настају приликом енергичног узимања ваздуха кроз нос и уста. Знаци дружељубивости су и додири главама, њушкама, чак и чешање о бокове.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала