Језиво: Кинески стаклени мост пукао изнад провалије

Пратите нас
Не плашите се висине? Стаклени мост у кинеским планинама Јунтајшан напукао је након што је једном туристи испао метални термос са водом, преносе кинески медији.

Пешачки мост омогућава туристима да кроз под виде понор дубок неколико стотина метара.

Иако инжењери тврде да мост може да по квадратном метру издржи притисак од 800 килограма, то изгледа није било довољно за металну боцу за воду.

„Кинески мост Јунтајшан напукао је на самом крају и чуо сам јак прасак и осетио вибрације. Тада сам схватио да је стакло испод мојих ногу пукло. Сви су вриштали и почели да беже“, написао је један туриста на друштвеним мрежама.

Званичници кажу да се неколико пукотина појавило на мосту као резултат дејства „спољног фактора“. Такође су навели да пукотине не представљају опасност за туристе, јер је пукао само први од три слоја стакла.

Мост је затворен и биће поново доступан туристима након поправке. Није сигурно да ли ће поправка стаклене атракције отклонити и страх туриста који се плаше висине да ће се тако нешто поново догодити.

Много већи стаклени мост отворен је у септембру у кинеској провинцији Хунан, у националном парку Чангжажије. Тај мост, на висини од 180 метара изнад понора, сада је препун људи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала