Русија успоставила контакт са сиријском опозицијом

© Фото : Youtube/ servan derwishОпозиција "Слободна сиријска армија"
Опозиција Слободна сиријска армија - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија је успоставила контакт са сиријском „умереном опозицијом“ и покушава да је као савезника укључи у борбу против терориста Исламске државе, изјавио је шеф међународног комитета Савета Федерације Константин Косачов.

Он сматра да „умерена опозиција“ може да постане савезник Русије у борби против ИД. 

Јединица Еуфратов вулкан, у саставу Слободне сиријске армије - Sputnik Србија
Умерена сиријска опозиција за дијалог с Русијом

„Контакти су успостављени, али ми још увек нисмо потпуно сигурни да ти људи заправо представљају такозвану Сиријску ослободилачку армију. Управо тај недостатак разумевања представља један од највећих проблема у Сирији, и по свему судећи проблем ће се само продубљивати“, рекао је Косачов.

Он је након састанка са представницима „умерене опозиције“ у Москви оценио да је међу њима комуникација веома лоша, па чак и непостојећа, те да је његов закључак да обједињена опозиција у Сирији не постоји. 

„Мислим да нико из мојих саговорника не разуме до детаља о чему прича. Опозиционе организације у суштини обједињује само њихов циљ, али је комуникација између њих изузетно лоша. Главни проблем је што у Сирији тренутно влада хаос, а свако се бије само за себе и против сваког“, закључио је Косачов.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала