Јагуар Салман: Превише лењ и незаинтересован за супротни пол (видео, фото)

Пратите насTelegramOdyssey
Дванаестогодишњи јагуар враћен је из зоо-врта у Њу Делхију након што је проглашен за „предебелог и незинтересованог за супротни пол“, рекли су запослени у Зоо-врту додајући да „стално лежи у углу и да му женке уопште нису занимљиве“.

Јагуар Салман доведен је из Тируванантапурам зоолошког врта у јужној Индији у октобру 2014. У години која је прошла показао је „потпуну незаинтересованост за женке“.

У ствари, њему су увек занимљивији обилни оброци од страсног загрљаја његове партнерке.

„Он је доведен на позајмицу, ради продужења врсте и размножавања, али у протеклих годину дана Салман апсолутно није показао интересовање за парење. Иако је женка покушавала да га заведе, он је упорно лежао у углу и одбијао да одговори на љубавни зов“, каже управник зоо-врта Ријаз Кан.

Надлежни у зоолошком врту изгубили су сваку наду да ће се јагуар икада заинтересовати за супротни пол. Иако ова врста животиња нема сезону парења и љубавни чин се може догодити било кад, Салман изгледа апсолутно игнорише позиве од мајке природе, сматра особље.

„Он је лењ, сладокусац, само воли да једе и да се одмара. Сваког јутра у кавезима осталих јагуара налазимо остатке хране, али Саламан увек поједе апсолутно све. Сигуран сам да смо му дали и више хране, он би све потаманио… Он има већи апетит од тигрова“, рекао је један од Салманаових чувара.

Тигрови су обично много већи него јагуари. Док тежина бенгалског тигра може да варира од 180 до 258 килограма, просечна тежина јагуара је 56-96 кг.

Према наводима особља у зоолошком врту, лењи јагуар који више воли добар оброк од женки има више од 100 кг.

Запослени у зоо-врту покушали су све. Салман је био на строгој дијети и премештен у већи простор како би имао идеалне услове за одржавање кондиције.

Међутим, сви покушаји су пропали — Салман одустао од својих омиљених греха, прождрљивости и лењости. И поред великог труда одсуство пожуде нису могли да излече.

„Тако да је најбоље да га пошаљемо кући… Ако не испуњава задатак због ког је доведен, која је сврха држати га и даље овде?“, закључује Кан.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала