Путин: Расту златне резерве

© Flickr / Bullion VaultЗлато
Злато - Sputnik Србија
Пратите нас
Ситуација у руској економији биће стабилна, а доказ томе је пораст златних резерви, као и висок ниво резервних државних фондова, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

Према његовим речима, невезано од тренутне ситуације која се тиче пада потражње на руском тржишту, економија ће бити стабилна. „Централна банка Русије и владине институције тесно сарађују како би се потражња повећала и постала фактор који би обезбедио висок темпо развитка економије“, рекао је Путин.

Амерички долар и руска рубља - Sputnik Србија
Курс рубље обновио максимум према долару с краја јула

Он је казао да ће Русија наставити диверсификацију економије, с обзиром на то да је таква економска политика дала одређене резултате и ситуација више није толико лоша. Према руском председнику, дефицит у буџету се држи на ниском нивоу, а ускоро ће у потпуности нестати. Истовремено, руске власти ће се трудити да обезбеде стабилност инфлације.

Када је реч о девизном пословању, Путин је рекао да Русија не намерава да напусти либерални модел који заступа већ годинама. „За инвеститоре то значи да Русија неће ограничавати проток девизног капитала“, додао је он.

„Руска економија ће наставити да се позитивно развија“, закључио је Путин.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала