Меркелoва не може да замисли избеглице у свом дому

© AP Photo / Markus SchreiberАнгела Меркел
Ангела Меркел - Sputnik Србија
Пратите нас
Меркелова: Не могу да примим избеглице у кућу.

Немачка канцеларка Ангела Меркел стала је у одбрану своје политике „отворених врата“ према избеглицама, јер је то „део темељне хуманости Немачке“.

Међутим, она је додала и да сама не би могла да замисли да прими избеглице у свој дом.

Меркелова је у интервјуу дневном листу „Билд“ рекла да њен посао није да „шири забринутост, већ да ради на изналажењу решења за проблеме“, пренела је агенција АФП.

Она је изразила разумевање за стрепње грађана од рекордног прилива избеглица, за које се очекује да ће их у Немачку ове године стићи између 800.000 и милион. 

Бивши чешки председник Вацлав Клаус - Sputnik Србија
За кризу криви Оланд, Јункер, Меркелова...

„За мене је, међутим, део темељне хуманости наше земље да избеглице прихватимо на пријатељски начин, као што бисмо урадили и са свим другим људским бићима“, навела је канцеларка.

На питање новинара да ли би могла да замисли да прими избеглицу у свом дому, Меркелова је ипак рекла: „Иако имам велико поштовање према људима који су то урадили, ја не могу да замислим да сада то урадим“.

Како би изашла на крај са избегличким таласом, Немачка ће морати брзо да депортује тражиоце азила који су побегли од сиромаштва, а не рата, истакла је немачка канцеларка.

Немачка канцеларка Ангела Меркел - Sputnik Србија
Меркелова: Нису у праву, имам план

„Новопридошлице за које не постоји шанса да им буде дозвољен останак биће директно послати натраг у своје земље“, рекла је она.

Упркос све гласнијим критикама унутар своје Хришћанско-демократске уније, Меркелова је изјавила да је „чврсто уверена“ да има подршку странке на чијем је челу и додала да анкете, које од почетка избегличке кризе показују пад њене популарности, за њу „не представљају мерило“.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала