Ако поднесем оставку.....

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
„То да ли ће неко да подржава или не подржава одржавање ванредних парламентарних избора не значи ништа, јер ако ја као премијер поднесем оставку, избора мора да буде“, рекао је премијер Србије Александар Вучић новинарима упитан да прокоментарише став председника Србије Томислава Николића који сматра да избори сада нису потребни.

Вучић је рекао да ће одлуку о изборима донети у складу са интересима државе.

„То да ли ће неко да подржава или не подржава одржавање ванредних парламентарних избора не значи ништа, јер ако ја као премијер поднесем оставку, избора мора да буде“, рекао је Вучић новинарима упитан да прокоментарише став председника Србије Томислава Николића који сматра да избори сада нису потребни. 

Гласачка кутија - Sputnik Србија
15 разлога зашто идемо на изборе

Вучић је рекао да Николић, као и лидер социјалиста и потпредседник владе Ивица Дачић могу да имају своје ставове, али да би волео да су му то рекли у четири ока, а не по новинама.

„За Дачића знам од раније, добро је да сад знамо и да смо видели, а Владу Србије водим ја и моја је обавеза да радим вредно, напорно и тешко. Ако је то немогуће и стално се постављају бесмислене примедбе, поставља се питање како даље“, рекао је Вучић.

Он је додао да те „бесмислице“ укључују причу о стотинама мртвих у Обреновцу, спаљивању лешева у високој пећи у Лазаревцу која иначе не постоји, па до тога да треба да се одговара „олошу“ Данилу Реџеповићу (уредник сајта „Телепромптер“) и Миловану Бркићу (уредник сајта „Таблоид“). 

Александар Вучић - Sputnik Србија
Зашто Вучић не сме да остане заглављен у лифту

„То је највећи олош, то су људи који су говорили да ми је дете алкохоличар, наркоман и да има сексуалне односе са својим оцем“, рекао је Вучић. 
Вучић је рекао да, са друге стране, постоји објективан проблем, зато што би расписивање избора за пет до шест месеци померило важна питања на које је потребно дати одговор, укључујући реформу „Србијагаса“, предузећа у реструктурирању…

„Имамо снажне разлоге и за и против, руководићу се државним интересима, а не партијским. Да се руководим партијским интересима СНС, избори би били одмах, јер је СНС на историјском максимуму, али то ме сигурно неће руководити, већ интерес државе“, рекао је Вучић.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала