Извештај о МХ17 оставља простор за разне фантазије

© Sputnik / Igor Maslov / Уђи у базу фотографијаМесто пада авиона Малезија ерлајнза (лет MH17) у Украјини.
Место пада авиона Малезија ерлајнза (лет MH17) у Украјини. - Sputnik Србија
Пратите нас
Извештај о узроцима пада малезијског „Боинга“ на истоку Украјине лета 2014. године, који је представио Савет безбедности Холандије, обилује нетачним подацима и оставља место за разне фантазије, изјавио је генерални директор Центра за политичке информације Алексеј Мухин.
Кремљ - Sputnik Србија
Кремљ не коментарише холандски извештај о МХ17

„У суштини, документ који су представили Холанђани, некако није ’ни ваш ни наш‘. То јест, не можемо заправо рећи ништа конкретно, он оставља места за разне фантазије. А тај завршни извештај, који сви очекују, биће готов тек следеће године“, истиче Мухин.

Ипак, како каже, овај документ би требало уважавати, јер су Холанђани овог пута добро избалансирали.

„Нису оптужили Русију, што су од њих свакако очекивале САД и Украјина, а истовремено нису дали могућности да сами буду искритиковани за непрофесионалну истрагу“, рекао је.   

Према његовим речима, извештај би требало оцењивати заједно са оним закључцима до којих су дошли стручњаци корпорације „Алмаз-Антеј“.

заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков. - Sputnik Србија
Рјабков: Холандски извештај за MХ17 је пристрасан

„У принципу, та два документа нису противречна и то је добро. То говори о томе да су колеге са једне и друге стране дошле до истине“, навео је он.

Како истиче, обрадовала га је чињеница што у извештају није наведено да је ракета била испаљена са територије коју контролишу устаници, као и то да украјинске власти нису затвориле небо за цивилне летове, што је како каже веома важно, јер се тиме Украјина у овом смислу не наводи као оштећена страна, већ као држава чије руководство доноси прилично чудне одлуке.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала