Украјинци оборили МХ17 (видео)

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаИзвештај о паду МХ17
Извештај о паду МХ17 - Sputnik Србија
Пратите нас
Резултати истраживања о паду малезијског авиона на лету МХ17 показали су да је он био срушен са територије која је под контролом украјинске војске, саопштио је руски концерн „Алмаз-Антеј“.

Руски концерн „Алмаз-Антеј“ спровео је реконструкцију догађаја и утврђено је да је авион био срушен са територије коју контролише украјинска војска. Резултати руског произвођача противракетног система „бук“ у потпуности оповргавају налазе холандске комисије о типу ракете која је могла да сруши „боинг 777“. У експерименту који је спровео „Алмаз-Антеј“ коришћен је авион Ил-86, с обзиром да је труп тог авиона веома сличан боингу 777.

„Уколико је „боинг“ срушен системом „бук“, могла би само да буде коришћена ракета 9М38. Такође, ракета је експлодирала 320 метара од левог мотора авиона, што уједно значи да је ракета испаљена из места Зарошченскоје, које је под контролом украјинске војске“, рекао је на представљању извештаја директор концерна Јан Новиков.

 

Према његовим речима, да је ракета долетела из места Снежни, као што то тврди холандска комисија, она би експлодирала са десне стране авиона. Поред тога, ракета која је коришћена није у употреби руске војске још од 2011. године, а савременија ракета 9М38М1 није могла да буде узрок несреће јер оштећење које прави није толико специфично, као што је то случај са Боингом.

Концерн „Алмаз-Антеј“ спреман је да холандској комисији и Европском суду правде преда закључке анализе коју је спровела поводом пада малезијског авиона.

Малезијски „боинг 777“, који је летео из Амстердама у Куала Лумпур, срушен је на југоистоку Украјине 17. јула прошле године, када је погинуло 298 људи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала