Оланд поново хоће да продаје бродове Русији

© AFP 2023 / POOL / STEPHANE MAHE Француски председник Франсоа Оланд у разговору са радницима на броду мистрал (бивши Владивосток) у граду Сен Назер, на западу Француске.
Француски председник Франсоа Оланд у разговору са радницима на броду мистрал (бивши Владивосток) у граду Сен Назер, на западу Француске. - Sputnik Србија
Пратите нас
Француски председник Франсоа Оланд изразио је мишљење да би Француска и Русија могле да се договоре о испорукама нових бродова.
Десантни брод „Владивосток“ класе „мистрал“ - Sputnik Србија
Египат потписао уговор о куповини два „мистрала“ од Француске

Председник Француске Франсоа Оланд током посете бродоградилишту у Сен Назеру допустио је могућност испорука нових бродова Русији, преноси АП.

Оланд није рекао да ли се ради о војним бродовима.

Како преноси АП, француски председник се попео на палубу једног „мистрала“, прављеног за Русију, који је требало да зове „Владивосток“.

Подсетимо, раније су председници Русије и Француске, Владимир Путин и Франсоа Оланд, изненадили све решењем проблема са носачима хеликоптера класе „мистрал“. Решење до ког су дошли било је у складу са интересима обе земље, изјавио је прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков.

Након тога, Париз је продао бродове Каиру. У својству компензације за неиспуњавање услова из уговора Француска је исплатила Русији 949.754.859 евра.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала