Руски званичници разговарали са сиријском опозицијом

© Sputnik / Dmitriy Vinogradov / Уђи у базу фотографијаОштећени стамбени објекат у избегличком кампу Јармук на периферији Дамаска
Оштећени стамбени објекат у избегличком кампу Јармук на периферији Дамаска - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство спољних послова Русије ступило је у контакт са сиријском опозицијом, а заменик министра Михаил Богданов разговарао је са њеним представником Џарбом о потенцијалном решењу политичке кризе у Сирији.

Како се наводи у саопштењу Министарства, у току разговора, који је одржан у Каиру, било је речи о тренутној ситуацији у Сирији и о потреби да се уложи још више напора како би се покренуо политички процес у Сирији.

Сиријска војска - Sputnik Србија
У Сирији ликвидирана три команданта Ал Каиде

Џарба, један од лидера опозиције у Сирији, претходно је предводио покрет Национална коалиција снага сиријске револуције, чији је циљ био да се сруши режим председника Башара ел Асада.

Богданов је Џарби предочио циљеве војне операције руске авијације у Сирији, који су усмерени на борбу против тероризма.

Претходно се заменик министра састао са представницима „Комитета каирског сусрета сиријске опозиције“ и разговарао о војно–политичкој ситуацији у Сирији. Поред тога, тема разговора је било и активно учешће у политичком процесу на основу женевског комуникеа, који је усвојен још 30. јуна 2012. године.


Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала