Немачки амандман подложан корекцији

Министар правде Никола Селаковић
Министар правде Никола Селаковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар правде Никола Селаковић каже да постоји могућност да се повуче амандман Немачке на нацрт преговарачког поглавља 35 о Косову.

Министар правде Никола Селаковић је рекао да је уверен да је оно што је изашло у јавност као предлог одређених ставова о преговарачком поглављу 35 подложно корекцији.

„Једну страну смо чули, другу нисмо. Немачка, Велика Британија су озбиљне државе, као и наш сусед Хрватска и мислим да је реално да се повуче амандман, да постоји таква могућност имајући у виду озбиљност и одговорност Србије“, каже Селаковић. 

Иса Мустафа, Федерика Могерини и Александар Вучић - Sputnik Србија
Шта стварно пише у Поглављу 35?

Каже да ће одговор Србије бити озбиљан, одговоран и да ће се чути у наредним данима.

„Све што је везано за поглавље 35 везано је и за договоре који су постигнути у Бриселу. Уколико будемо посвећени томе, имаћемо и више поверења кључних држава, пре свега Немачке“, додаје Никола Селаковић за РТС.

Што се тиче захтева Косова за пријем у Унеско, министар Селаковић истиче да од држава које подржавају позицију Србије у Унеску очекује да укажу на мане и тежак положај српске културне баштине на КиМ. 

Заставе Србије и ЕУ - Sputnik Србија
Србија на полиграфу: Куда даље

„Очекујем и да ће да укажу на скрнављења, рушење цркава, манастира, гробаља и то светска јавност има обавезу да зна. Ми ћемо се борити до краја и дужност нам је да се у тој намери не успе, али је могућ и исход који нама не одговара“, напомиње министар правде Никола Селаковић.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала