Ђурић: Велике и моћне државе погазиле право и правду

© Tanjug / Сава РадовановићМарко Ђурић
Марко Ђурић - Sputnik Србија
Пратите нас
Одлука да се предлог за пријем Косова у Унеско упути Генералној конференцији те организације је одлука великих и моћних држава којом је погажено и међународно право и правда, изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Ђурић је у изјави Танјугу поручио да Србија неће одустати од дипломатске борбе.

Унеско - Sputnik Србија
За Косово у Унеску 27 земаља, 14 против (видео)

„Биће у наредним данима настављена дипломатска борба, јер битка за спречавање чланства Косова у Унеско, колико год била тешка, још није готова“, подвукао је Ђурић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију нагласио је да се било каквим гласањем и подизањем руку не могу и неће прекрајати историја, нити промењен идентитет и историјско сећање нашег народа.

„Као резултат овог гласања наше царске лавре, наши манастири и све остале наше светиње на Косову и Метохији неће бити мање српске. А народ, наша жива светиња на КиМ, заједно са монаштвом и свештенством наше Српске православне цркве, наставиће да чува наше светиње, као што је то учињено током свих векова до сада“, закључио је Ђурић.

Извршни савет Унеско препоручио је, већином гласова, Генералној конференцији Унеска пријем Косова у ту организацију.

Стефановић: Није све готово

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да ће Србија наставити борбу да спречи пријем Косова и Метохије у Унеско иако је Извршни савет Унеска данас одлучио да препоручи Генералној конференцији пријем у чланство те организације.

„Ми се са тим не миримо. Ниједан државни орган то неће признати“, рекао је Стефановић, коментаришући данашњу одлуку Извршног савета Унеска да препоручи пријем Косова у ту међународну организацију.

„Они који су силнији и моћнији од Србије урадили су нешто што није ни правда, ни право“, рекао је Стефановић новинарима у Врбасу.

Министар Стефановић је нагласио да ће Србија наставити борбу пред Генералном конференцијом Унеска да спречи пријем приштинских власти у ту организацију, зато што сматра да ни на који начин није правично да они који су уништавали српску баштину сада постану њени „заштитници“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала