Хаг: Младићев сведок умро природном смрћу

© AP Photo / PETER DEJONGСуд у Хагу
Суд у Хагу - Sputnik Србија
Пратите нас
Хашки трибунал саопштио је данас да је аутопсија показала да је вештак одбране Душан Дуњић (65), који је прошле седмице пронађен мртав у једном хотелу у Хагу, умро природном смрћу.

„Након смрти вештака одбране Душана Дуњића прошле седмице, холандске власти извршиле су аутопсију, чему је такође присуствовао патолог из Србије који је пратио цео поступак. Након резултата аутопсије закључено је да је г. Дуњић умро природном смрћу“, наводи се у саопштењу достављеном Танјугу.

Дуњић је био стручњак из Србије за судску медицину, и требало је прошле седмице да сведочи на суђењу у предмету Ратка Младић, подсетио је Хашки трибунал.

Дуњић је прошлог четвртка требало да сведочи у судници, али је пронађен мртав у хотелу Краун плаза у Хагу.

Душан Дуњић - Sputnik Србија
Сведок одбране Младића пронађен мртав у Хагу

„Пронашли су га службеник хотела и представник Међународног суда“, наводи се у саопштењу.

О томе је, додаје се, одмах обавештена хитна служба, која је потврдила смрт Дуњића, а холандске власти почеле су да спроводе истрагу о његовој смрти.

Иначе, Дуњић је до сада у више предмета седочио пред Међународним судом. Био је вештак тужилаштва на суђењима у предметима Милан Милутиновић и други, Властимир Ђорђевић и Рамуш Харадинај и други.

На суђењима у предметима Радован Караџић, Станислав Галић, Драгољуб Кунарац и други и Вујадин Поповић и други, Дуњић је сведочио као вештак одбране, наведено је у саопштењу Трибунала.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала