Нови талас насиља између Израелаца и Палестинаца

© REUTERS / Mussa QawasmaПротест Палестинаца у Хеброну
Протест Палестинаца у Хеброну - Sputnik Србија
Пратите нас
Нови талас насиља избио је између Палестинаца и израелских војника на Западној обали после сахране Ејада Јарадата (19), који је убијен током сукоба у Хеброну.

У међувремену, један Израелац, рањен у палестинском нападу пре две недеље, подлегао је данас повредама, саопштено је у израелској болници.

Седамдесетшестогошњи Ричард Лакин, који има и држављанство САД, рањен је 13. октобра када су два Палестинца ушла у аутобус у Јерусалиму и почели да пуцају и убадају путнике ножем.

Израелски војници - Sputnik Србија
Палестински борци лансирали ракету ка Израелу

Готово у исто време још један палестински нападач је улетео аутомобилом у аутобуску станицу и потом почео да напада пролазнике ножем.

Лакиновом смрћу, број жртава та два напада повећао се на четири, наводи Асошијетед прес и констатује да је то био најкрвавији дан у насиљу које траје пет недеља, а избило је због напетости на јерусалимском светом месту.

Укупно је 11 Израелаца изгубило живот у палестинским нападима, махом ножем. У исто време убијено је најмање 52 Палестинца, укључујући 30 оних које је Израел означио као нападаче. Остали су погинули у сукобима с израелским снагама безбедности.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала