Лекари без границе криви за бомбардовање болнице

© AP Photo / Shohdi AlsofiБомбардовање Оружаних снага Саудијске Арабије базе у Јемену
Бомбардовање Оружаних снага Саудијске Арабије базе у Јемену - Sputnik Србија
Пратите нас
Војска коалиције арапских земаља предвођене Саудијском Арабијом, која је у понедељак бомбардовала болницу у Јемену, признала је кривицу али је као разлог навела нетачне координате које је организација Лекари без граница њима послала, изјавио је стални представник Саудијске Арабије при УН Абдал ел Муалими.
Војска Судијске Арабије штити границу са Јеменом - Sputnik Србија
Бомбардована болница у Јемену, има погинулих и рањених

„Снаге коалиције труде се да избегавају места које су Лекари без граница означили. Мета бомбардовања је била област где су хусити обучавали борце и складиштили муницију“, рекао је Ел Муалими и додао да је бомба на болницу бачена грешком коју су начинили сами Лекари указавши нетачне координате.

Раније је Абдал ел Муалими изјавио да коалиција арапских земаља која спроводи војну операцију у Јемену није располагала информацијама ко је бомбардовао болницу.

У понедељак увече је у области Хајдан у Јемену бомбардована болница коју води организација Лекари без граница, а приликом експлозије у објекту су били пацијенти и лекари. Генерални секретар Бан Ки Мун осудио је бомбардовање болнице и позвао да се по том питању спроведе брза и ефикасна истрага.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала