Орбан: И Сорош крив за избегличку кризу

© Sputnik / Сергеј Гуњејев / Уђи у базу фотографијаВиктор Орбан
Виктор Орбан - Sputnik Србија
Пратите нас
Мађарски премијер Виктор Орбан оптужио је левичаре, финансијере, активисте, али и америчког милијардера Џорџа Сороша, да сносе одговорност за актуелну избегличку кризу у Европи.

„Овом инвазијом (миграната) са једне стране управљају кријумчари, а са друге они активисти (за људска права) који подржавају све оно што слаби националне државе“, рекао је Орбан државном радију Мађарске.

Џорџ Сорош - Sputnik Србија
Зашто Сорош жели да избеглице насели у Европи

Овај западни начин размишљања и мрежа активиста су можда најбоље представљени у лику Џорџа Сороша, додао је он.

Према Орбановим речима, ако се „не изборимо за Европу, онда ће се остварити снови неких финансијера, транснационалних активиста и функционера које нико није бирао“.

Он је, такође, указао да је европска левица радила на подривању националних држава у корист међународних и космополитских заједница.

„Тешко је замислити да велике европске државе са огромним функционалним обавештајним службама нису биле спремне за прилив неколико хиљада избеглица у Европу“, напоменуо је он.

Оно што се данас дешава, како је рекао, нема демократску основу, а Европска унија се од организоване институције креће ка анархији.

„Људи у Европи почињу да се буде и схватају да је имиграција културолошко питање и да је наш идентитет угрожен“, закључио је Орбан.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала