Николић са више шефова држава о пријему Косова у Унеско

© Tanjug / RADE PRELICПредседник Србије Томислав Николић
Председник Србије Томислав Николић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Томислав Николић разговарао је телефоном са шефовима више држава поводом предлога Албаније да тзв. Република Косово буде примљена у Унеско и образложио им став и аргументе Србије, као и међународно-правну неоснованост албанског предлога.

Уколико би иницијатива Албаније била прихваћена, постојала би опасност од конфронтације унутар ове организације, која би требало да о најважнијим питањима образовања, науке и културе у свету постиже висок степен сагласности својих чланица, саопштено је из Николићеве прес-службе.

Манастир на Косову - Sputnik Србија
Србија покренула кампању за спречавање пријема Косова у Унеско

Председник Републике Томислав Николић је, између осталих, разговарао са председницима Румуније, Црне Горе и Македоније.

Српски председник је у току јучерашњег дана упутио писма шефовима држава-чланица Унеска, са предлогом да се „питање пријема тзв. Косова“ одложи, јер му је право место у преговорима Београда и Приштине, који се посредством Европске уније воде у Бриселу.

У саопштењу се истиче да ће Николић и наредних дана разговарати са председницима бројних држава, у сарадњи са Министарством спољних послова, и сходно процени да његови непосредни разговори са шефовима држава, које су у деликатној ситуацији поводом овог питања, могу бити делотворни.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала