Намера Приштине лоша порука за све Србе на КиМ

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Одлука Приштине да суспендује споразум о ЗСО и пошаље га на разматрање и оцену Уставном суду, негативна је и лоша порука за све Србе на Косову и Метохији, рекао је данас у Београду премијер Србије Александар Вучић на састанку са директорком за Западну Европу, Западни Балкан и Турску у Европској служби за спољне послове (ЕЕАС) Анђелином Ејхорст.

Вучић је са Ејхорстовом разговарао о проблемима у имплементацији Бриселског споразума, о мигрантској кризи и о европским интеграцијама Србије.

Премијер самопроглашене државе Косово Иса Мустафа - Sputnik Србија
Мустафа: САД и ЕУ гарантовале да неће бити „треће власти на Косову“

Премијер Вучић нагласио је да приштинска страна не испуњава договоре постигнуте током преговора у Бриселу и да су одбијање спровођења споразума о Заједници српских општина (ЗСО), намера косовске стране да суспендује споразум о ЗСО и пошаље га на разматрање и оцену Уставном суду, негативне и лоше поруке за све Србе на Косову и Метохији.

„Будућност дијалога зависи од спремности Приштине да спроводи постигнуте споразуме, посебно онај о ЗСО“, истакао је премијер Вучић.

Када је реч о мигрантској кризи, Србија је спремна да се понаша конструктивно и европски у проналажењу решења за мигрантску кризу која потреса целу Европу.

Ејхорстова је истакла да Европска комисија поштује понашање Србије у мигрантској кризи и обавестила је премијера о отварању првих поглавља у процесу приступања Србије ЕУ, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала