ЕУ ће суспензовати ССП ако Приштина не поштује споразуме?

© Sputnik / Natalya GrebenyukПанорама Приштине
Панорама Приштине - Sputnik Србија
Пратите нас
Споразум о стабилизацији и придруживању Приштине са Европском унијом може да буде суспендован уколико Приштина не примењује споразуме са Београдом, преноси лист „Коха диторе“.

Приштински дневник додаје да се кроз ратификацију Споразума о стабилизацији и придруживању Косово обавезује да спроведе све споразуме досад постигнуте са Београдом и да преговара са српским званичницима о свим спорним питањима, јавља Радио-телевизија Србије.

Бранимир Стојановић - Sputnik Србија
Са Србима није било разговора о слању споразума пред Уставни суд

„Повлачење било ког споразума ​​суспендује ССП од стране Европске уније“, истиче „Коха диторе“.

Косовска председница Атифете Јахјага је јуче послала Уставном суду на разматрање уставности споразум о формирању Заједнице српских општина, договорен у Бриселу 25. августа.

До одлуке суда, што може да потраје и два месеца, суспендују се све активности које се тичу формирања ЗСО.

Представници косовске владе потписали су 27. октобра у Стразбуру ССП са званичницима ЕУ. Споразумом, који има 550 страна, обрађена су и питања односа са Београдом.

У члану 5 Споразума о стабилизацији и придруживању наводи се обећање косовских власти да ће наставити напоре за побољшање и стабилност односа са Београдом.

Косовска влада усвојила је јуче нацрт закона о ратификацији ССП и проследила га на усвајање скупштини, која ће о њему расправљати у понедељак.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала