Спасиоци шире потрагу за телима путника на Синају

© AP Photo / Suliman el-Oteify, Egypt Prime Minister's Office via APМесто пада руског авиона на Синају
Место пада руског авиона на Синају - Sputnik Србија
Пратите нас
Авион „ербас“ А–321 је пао јуче на Синајском полуострву. Спасиоци налазе остатке погинулих у радијусу од осам километара од места пада авиона.
Жена ставља свеће за жртве руског авиопревозника који је пао у Египту, испред руске амбасаде у Кијеву, Украјина 31. октобра, 2015 - Sputnik Србија
Данас у Русији дан жалости (видео)

Египатски спасиоци ће проширити зону трагања за жртвама пада авиона А–321 до 16 километара од места пада лајнера, саопштила је агенција Франс–прес, позивајући се на извор у војсци Египта.

Авион „ербас“ А–321 авио–компаније „Когалимавија“, који је у суботу летео из Шарм ел шејка у Санкт Петерсбург, срушио се на Синају. Том приликом погинуло је 217 путника и 7 чланова посаде.

Према речима извора агенције који учествује у тражењу, спасиоци налазе остатке погинулих у радијусу од осам километара од места пада авиона. Он је саопштио да је у овом тренутку пронађено 175 особе.

Истражни органи су пронашли црну кутију из авиона, а власти у Каиру су навеле да се њен садржај анализира како би се утврдио узрок пада авиона. И египатски и руски званичници су изразили сумњу у тврдње огранка Исламске државе да су они оборили авион.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала