Круг се сужава: Две верзије удеса А321

© REUTERS / Mohamed Abd El GhanyДелови руског авиона који се срушио на Синају
Делови руског авиона који се срушио на Синају - Sputnik Србија
Пратите нас
Истрага разматра две верзије удеса руског авиона А321, укључујући могућност да је у летелицу унет опасан предмет који је изазвао њено рушење, саопштила је агенција Ројтерс позивајући се на извор у руској авијацији.

„Анализирају се две верзије: нешто је било унето у авион или је дошло до техничког квара. Авион није могао просто да се распадне у ваздуху, нешто је морало да се догоди. Удар ракете је мало вероватан јер нема никаквих назнака за тако нешто“, рекао је саговорник агенције.

Једна од црних кутија авиона А321 је оштећена. Како су објаснили у Министарству за цивилну авијацију Египта, у тој црној кутији су снимци разговора пилота. 

Руски путнички авион - Sputnik Србија
Узрок пада А321 експлозија мотора

„Црна кутија је делимично оштећена и предстоји много рада како би се из ње извукли подаци. Засад других коментара у вези с том црном кутијом нема“, саопштило је египатско министарство. 

У Међудржавном авијационом комитету потврдили су информацију да је једна од црних кутија из авиона А321 озбиљно оштећена. 

„Реч је о озбиљним механичким повредама. У овом моменту у Египту међународни тим експерата припрема копирање снимљених информација уз све могуће мере предострожности“, саопштио је Комитет. 

Подаци из друге црне кутије су успешно копирани и предати на анализу комисији за истрагу узрока катастрофе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала