Пао руски теретни авион, више од 40 погинулих

© REUTERS / StringerРуски теретни авион се срушио у Јужном Судану
Руски теретни авион се срушио у Јужном Судану - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски теретни авион срушио се у Јужном Судану убрзо након полетања. Као могући узрок несреће наводе се преоптерећеност авиона или технички проблеми, преносе медији.

„Антонов“ Ан-12 теретни авион срушио се недалеко од престонице Јужног Судана, а према првим информацијама погинуло је више 40 особа. Министарство информисања Јужног Судана саопштило је да се у авиону налазило 18 особа, од којих је троје преживело несрећу, укључујући једно дете.

Како јављају медији, међу погинулима је пет путника јерменске националности, један Рус, док су остали путници Суданци. 

Претпоставља се да се преосталих 20 погинулих налазило на земљи за време пада авиона на удаљености свега 800 метара од аеродрома у Џуби.

Локални медији јављају да је међу погинулима и седморо деце, као и једна жена. 

Према информацијама из контроле лета, авион је из Јужног Судана летео у регију Горњи Нил.

Иначе, aвион који се срушио био је у власништву компаније „Елајд сервисиз лимитед“ из Џубе. Како је објављено на фејсбук страници ове компаније, њена званична делатност је транспорт терета у том региону. 

Истовремено, огласило се Министарство спољних послова Јерменије саопштивши да је пет грађана те земље погинуло у паду авиона, као и да су сви били чланови посаде.

Сам авион Ан-12 није се водио у регистру Руске авијационе агенције, рекла је саветница министра саобраћаја Русије Жана Терехова. Она је додала да је рано износити било какве детаље јер је истрага у току.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала