Путин признао да је страствени навијач

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПредседник Руске Федерације Владимир Путин на хокејашкој утакмици
Председник Руске Федерације Владимир Путин на хокејашкој утакмици - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин је у интервјуу за спортску телевизију „Мач ТВ“ говорио о мотивацији победа и пораза и признао да је страствени навијач, иако се по њему, можда, то не види.
Владимир Путин користи сваку прилику да заигра хокеј - Sputnik Србија
Путин ће на рођендан играти хокеј (видео)

„Победа, као правило, мотивише све. Овде је најважније не спавати на ловорикама, већ напорно радити и наставити рад на себи. А пораз мотивише снажне, посебно снажне, јер само јак човек, који се суочио са неуспехом, одлучује шта је потребно додатно урадити и победити, док је слабом то тешко да уради, код слабих руке падају. Међутим, код нас, у нашој земљи, већином су јаки, успешни, радни и талентовани“, рекао је он.

Председник тврди да све већи број гледалаца било ког спорта зависи од самих спортиста, њихових победа. Сâм Путин себе сматра страственим навијачем, иако споља некад то и не показује.

„Да (емотиван је). Можда нисам споља емотиван, али унутра и увек желим победу нашим спортистима“, изјавио је шеф државе.

Председник, који је интервју дао у хокејашкој униформи, такође је говорио и о стварању Ноћне хокејашке лиге пре пет година.

„Чини ми се да је овај пројекат успео“, навео је Путин, који регуларно учествује у мечевима те лиге.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала