Николић: Доказали смо да можемо да остваримо немогуће

© ALEXANDER KLEINТомислав Николић
Томислав Николић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Републике Србије Томислав Николић честитао је грађанима победу Србије, након што је на Генералној конференцији Унеска одбијен пријем Косова у чланство те организације, уз поруку да је ово била праведна и морална победа у скоро немогућим условима.

Николић је честитао Влади Србије што је, како се наводи, уложила много дипломатских напора и није одустала ни када се чинило да је све изгубљено.

Унеско - Sputnik Србија
Победа Србије: Косово није примљено у Унеско (видео)

„Србија има много пријатеља у свету који пријатељство не заснивају на обиму трговинске размене и снази оружја, већ на понашању народа и држава. Ова победа није извојевана новцем већ поштовањем које свет гаји према нашој држави и народу.

Доказали смо да када сви радимо у интересу Србије можемо да остваримо немогуће.

Ово је наставак борбе за Косово и Метохију и знак довољно јасан свима да од јужне српске покрајине нећемо никада одустати“, навео је председник Николић.

Грађанима Србије Николић је честитао што су имали поверења да ћемо бранити и одбранити оно што су наши преци чували вековима.

„Ово је праведна и морална победа у скоро немогућим условима, када често оно што је исправно не може да рачуна на подршку већине“, саопштила је прес-служба председника.

Генерална конференција Унеска одбила је данас захтев Албаније да Косово буде примљено у чланство те организације.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала