Деветоро убијено у терористичком нападу на северу Египта

© AFP 2023 / HAIDAR HAMDANIЏихадисти Исламске државе
Џихадисти Исламске државе - Sputnik Србија
Пратите нас
Девет особа је убијено у нападу терориста Исламске државе на град Ел Ариш, на северу Синајског полуострва у Египту, саопштили су египатски медији.

Како се наводи, борци локалне испоставе ИД убили су девет чланова исте породице због тога што су сарађивали са полицијом и војском.

Египатска полиција - Sputnik Србија
Египатски полицајци грешком побили туристе

Према подацима полиције, терористи су током ноћи упали у кућу египатске породице у граду Ел Ариш и убили осморо људи који су се у том тренутку налазили у кући, укључујући и трогодишње дете. Терористи су затим дигли у ваздух паркирани аутомобил у коме су се налазили један мушкарац и његова деветогодишња ћерка.

Џихадисти, терористи - Sputnik Србија
У Европи ухапшено 17 џихадиста

Део града у ком се догодио напад тренутно је блокиран снагама безбедности, а локална полиција покушава да уђе у траг починиоцима тог злочина.

Још један терористички напад се догодио свега недељу дана раније, када је у центру Ел Ариша експлодирао ауто. У том нападу страдало је шесторо људи, а рањено преко 10.

На северу Синајског полуострва две године траје антитерористичка операција. Напади терориста на припаднике безбедносних снага Египта се одвијају скоро сваки дан, а за протеклих месец дана је због учесталих напада терориста погинуло више од 10 полицајаца и војника.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала