Кери стиже у Београд

© AP Photo / MLADEN ANTONOVЏон Кери
Џон Кери - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички државни секретар Џон Кери највероватније ће почетком децембра доћи у Београд на министарску конференцију ОЕБС-а, рекао је амбасадор САД у Србији Мајкл Кирби.

Амбасадор САД у Србији Мајкл Кирби је у разговору са групом новинара у Београду рекао да се очекује долазак Џон Керија у Београд.

Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Лавров у децембру у Београду

„Надамо се, собе су већ резервисане, али се још разрађују детаљи“, рекао је Кирби у разговору са групом новинара, нагласивши да Керијева посета зависи и од развоја ситуације у свету.

Кирби је оценио да се Србија веома добро показала на месту председавајућег ОЕБС-а.

„Као председавајућа ОЕБС-а, Србија је показала кредибилност, одговорност, уложила је велики напор и труд у покушају да постигне консензус. Показала се као озбиљна држава која је у стању да обави посао са скромним средствима“, рекао је амерички амбасадор додајући да грађани треба да буду задовољни што се Србија добро показала и што је поново прихваћена у друштво одговорних земаља.

Министарски састанак ОЕБС-а биће одржан 3. и 4. децембра у Београду на крају председавања Србије тој организацији.

Амбасадор САД у Србији Мајкл Кирби изразио је очекивање да ће Уставни суд Косова потврдити уставност споразума о Заједници српских општина, као што је и раније чинио са другим деловима Бриселског споразума који су у априлу 2013. постигли Београд и Приштина уз посредовање ЕУ.

„Верујем да ће то и овог пута бити случај“, истакао је Кирби.

Кирби је нагласио да је Бриселски споразум важан у свим аспектима и изразио наду да ће две стране пронаћи начин како да наставе даље.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала