ЕУ: Tешко je одредити терористичке групе у Сирији

© jamdesignЗастава ЕУ
Застава ЕУ - Sputnik Србија
Пратите нас
Тешко је одредити терористичке групе у Сирији. За то је основни списак онај који су саставиле Уједињене нације, међутим, групације често мењају имена, изјавио је новинарима високопостављени представник ЕУ.
Портпаролка МИП-а Русије Марија Захарова - Sputnik Србија
Захарова: Сиријска опозиција кључна за решавање конфликта

Раније је шеф дипломатије Русије Сергеј Лавров изјавио да главни задатак предстојеће бечке конференције о Сирији, заказане за 14. новембар, треба да буде усаглашавање списка опозиционих група са којима треба водити преговоре и састављање другог списка — терористичких организација.

„Постоје два списка — списак опозиционих група, које треба да учествују у прелазном периоду, и у који су укључени људи који нису повезани са Исламском државом. Постоји и списак терористичких група. То је списак који одређује УН. Ми покушавамо да полазимо од тога. Међутим, то није једноставно, јер тамо постоји на стотине разних група. Група која је на списку УН уписана као терористичка, може променити име следећи дан“, рекао је представник ЕУ, одговарајући на питање како ЕУ разликује групе повезане са Исламском државом од оних које нису повезане са терористима.

Он је додао да „није једноставно установити ко је у Сирији терористичка група“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала