Осумњичени Црногорац одбио да прича о терористичким нападима

© REUTERS / Benoit TessierФранцуска полиција после терористичког напада у Паризу
Француска полиција после терористичког напада у Паризу - Sputnik Србија
Пратите нас
Мушкарац из Црне Горе који је прошле седмице ухапшен у Немачкој са експлозивом и пушкама „калашњиков“ у свом аутомобилу, рекао је да је кренуо у Париз како би „видео Ајфелову кулу“ и одбио да прича о терористичким нападима, саопштила је данас немачка полиција.
Хапшење-илустрација - Sputnik Србија
Француска: Терориста побегао из притвора

„Ми смо желели да разговарамо са њим (о нападима у Паризу), али он не жели да говори. Бар не о тој теми“, рекао је портпарол полиције у јужној Баварској.

Полиција је ухапсила 51-годишњег мушкарца из Црне Горе 5. новембра током рутинске провере на аутопуту у Баварској, пренео је АФП.

У његовим колима пронађена је цедуља са једном адресом у Паризу, која је била унета и у ГПС, као и осам пушака, три пиштоља и експлозив, наводи се у саопштењу баварске полиције.

Осумњичени је казао да је „желео да види Ајфелову кулу у Паризу, а затим да се врати кући“, као и да „није знао да се оружје и експлозив“ налазе у његовом возилу, стоји у саопштењу полиције.

Терористички напади у Паризу - Sputnik Србија
Нова пуцњава у Паризу (видео)

Навигациони систем за његов „фолксваген голф“ показује да је путовао из Црне Горе, преко Хрватске, Словеније и Аустрије, пре него што је заустављен у Розенхајму, додаје се у саопштењу.

Немачки министар полиције Томас де Мазијер изјавио је у суботу да власти тек треба да утврде везу између осумњиченог и нападача у Паризу.

Баварски премијер Хорст Зехофер рекао је, међутим, да постоји „разлог да се верује“ да је осумњичени повезан са нападачима.

Најмање 129 људи је убијено у петак у пуцњави и бомбашким нападима на више локација у Паризу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала