Операција у Белгији завршена — нема ухапшених (видео)

© REUTERS / Yves HermanБелгијскe специјалне снаге полиције на стамбеној згради у потрази за бомбом у Бриселу
Белгијскe специјалне снаге полиције  на стамбеној згради  у потрази за бомбом у Бриселу - Sputnik Србија
Пратите нас
Специјална операција белгијске полиције у четврти Моленбек у Бриселу завршена је иако осумњичени за терористички напад у Паризу Салах Абдеслам није ухапшен.

Према речима представника белгијске полиције Франсоа Скепмана, операција је започета око 10 часова по локалном времену.

Он је додао да је у операцији у потпуности била изолована четврт Моленбек али и да је цела акција прошла безбедно.

Упоредо, на граници са Луксембургом белгијска полиција спроводи потрагу за аутомобилом у којем се наводно налазе наоружани људи који су допутовали из Француске.

 Аутомобил је последњи пут био примећен у околини француског града Нанси, у којем су се налазила тројица наоружаних мушкараца. У акцији потраге учествују полицијска возила и мотоцикли.

Претходно су белгијски медији објавили да је у рацији полиције ухапшен 26-годишњи Салах Абдеслам, за којим се трага од суботе, када је установљено да је имао удела у нападима у престоници Француске у којима је страдало 129 особа.

 Сиромашни округ Моленбек је у центру истраге после терористичких напада у Паризу током викенда, пошто је објављено да су два нападача живела у тој бриселској области.

Белгијски министар иностраних послова је рекао да белгијске власти треба да „организују све више“ рација у Моленбеку, који је познат по верском екстремизму и борцима који иду у Сирију.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала