Брат позива терористу да се преда француској полицији

© REUTERS / Pascal RossignolФранцуска полиција у Паризу после напада 14.11. 2015. године
Француска полиција у Паризу после напада 14.11. 2015. године - Sputnik Србија
Пратите нас
Мухамед Абдеслам позвао је свог брата Салаха, ког траже због терористичких напада у Паризу, да се преда властима.

Мухамед Абдеслам ухапшен је приликом полицијске провере у бриселској комуни Моленбек у суботу. У понедељак је ослобођен без оптужби.

„Моја породица и ја званично осуђујемо сваку форму насиља. Шокирани смо оним што се догодило у Паризу. Очигледно је да њему (Салаху) саветујем да се преда полицији“, изјавио је Мухамед за телевизијски канал БФМТВ.

Француска полиција у Паризу после напада 14.11. 2015. године - Sputnik Србија
Француска: У 128 рација ухапшене 23 особе

Он је такође навео да је Салах повремено посећивао џамију, али да се понашао потпуно нормално и није изазивао сумњу да се радикализовао. Његов други брат, 31-годишњи Ибрахим, активирао је „прслук самоубице“ на булевару Волтера у Паризу.

Раније је саопштено да је француска полиција почела да трага за још једним терористом који је директно повезан с терористичким нападима у Паризу.

Како су раније пренели француски медији, потрага за овим мушкарцем покренута је на основу бројних сведочанстава очевидаца, према којима су у једном од аутомобила који су користили терористи била три човека. 

Један од њих је Ибрахим Абдеслам, који се разнео у петак на Булевару Волтер у Паризу, други је његов брат Салах, за којим се трага. Трећи путник у аутомобилу још није идентификован.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала