Бомба у авиону „А321“ била постављена испод седишта

© AFP 2023 / Khaled DesoukiОстаци руског авиона А321
Остаци руског авиона А321 - Sputnik Србија
Пратите нас
Експлозивна направа која је изазвала авионску несрећу руске летелице могла се налазити под путничким седиштем до прозора, саопштио је лист „Комерсант“, позивајући се на своје изворе.
Руски авион на аеродрому у Шарм ел Шејку - Sputnik Србија
Да ли је у коферу који је заобишао скенер била бомба за А321?

Према подацима руског листа, током истраге делова авиона експерти Федералне службе безбедности (ФСБ) открили су део трупа са рупом пречника око једног метра, чије ивице су биле савијене споља. Према мишљењу експерата, она је могла настати употребом експлозивних супстанци.

„Епицентар експлозије, наводно, налазио се у репу. Према прелиминарним верзијама, бомба је могла бити постављена под путничко седиште код прозора. Њеним активирањем дошло је до уништавања оквира и расхерметизације салона, што је имало ефекат експлозије“, пише лист.

На овај начин авион, од којег се прво одвојио реп, „распао се у ваздуху, док је људе који су се налазили у авиону усмрти практично одмах нагли пад притиска“.

Лист је навео и да би Истражни комитет Русије могао покренути нови кривични поступак по предмету „терористички напад“, чији ће први осумњичени бити милитанти синајског огранка Исламске државе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала