Пољска угасила радио на ком се емитује програм Спутњика

© Sputnik / Константин Чалабов / Уђи у базу фотографијаСпутњик
Спутњик - Sputnik Србија
Пратите нас
Пољске власти укинуле су лиценцу локалном Радију Хоби преко којег је емитован програм Спутњика због, како је наведено, нарушавања закона о телевизијском и радио емитовању.

У одлуци Националног савета за телевизијско и радио емитовање стоји да је пољски радио нарушио закон тиме што је, потписивањем уговора са трећим лицем, изгубио утицај на садржај информације која се емитује.

Спутњик - Sputnik Србија
Пољска жели да угаси радио на којем Спутњик емитује програм

Истовремено, наводи се у одлуци, пољски радио је на тај начин пренео део права за емитовање трећем лицу, што се, према лиценци коју је добио од Националног савета за телевизијско и радио емитовање Пољске, сматра незаконитим.

На таласима Радија Хоби се сваког дана у трајању од сат времена емитује информативна емисија новинске редакције Спутњик на основу уговора који је још пре три године потписан између пољског радија и „Гласа Русије“.

Подсећамо, Пољска је процес укидања лиценце Радију Хоби започела још у јулу ове године.

Главна уредница МИА „Русија севодња“ Маргарита Симоњан је тада изјавила да ова одлука пољских власти изазива жаљење.

„Пољска нас, нажалост, није изненадила. Жао нам је што људи који затварају станицу, која емитује програм другачијег садржаја, настављају да верују да живе у демократији“, изјавила је Маргарита Симоњан.

Садржај програма Спутњика одговара међународним правилима

Програм међународне информативне агенције Спутњик у потпуности је у складу са међународним правилима и одговара стандардима професионализма и квалитета, саопштила је прес-служба агенције.

Уколико су пољске власти одузеле лиценцу због изражавања другачијег мишљења од позиције власти, онда се ради о цензури, што је неприхватљиво у демократском друштву, стоји у саопштењу редакције.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала