Запаљена кућа грчког државног секретара

© AP PhotoГрчка, Атина
Грчка, Атина - Sputnik Србија
Пратите нас
Непознати нападачи полили су бензином улазна врата куће грчког државног секретара за координацију рада владе Алекоса Фламбурариса и запалили их, објавили су данас грчки медији.
Грчка, генерални штрајк - Sputnik Србија
Генерални штрајк због Ципрасових мера штедње

Према писању листа „Катимерини“, Фламбурарис се у том тренутку није налазио у својој кући у центру Атине, а у нападу, који се догодио касно синоћ, тешко су оштећена улазна врата.

Фламбурарис и Сириза, владајућа странка у Грчкој чији је он члан, тврде да је подметање пожара резултат константних напора опозиционих посланика у грчком парламенту и медијима да државног секретара повежу са корупцијом.

Фламбурарис, блиски сарадник премијера Алексиса Ципраса, изјавио је да је покушај паљења његове куће последица „лажи и клевета које су покренули искварени електронски и штампани медији у сарадњи са реакционистичким политичким снагама“.

„Моја одлука да одмерено одговарам на нападе против мене је достигла крајње границе. Посланици који ме без разлога оптужују у тандему са новинарима морају да се обуздају и да одмах прекину са нападима“, рекао је Фламбурарис, који је запретио тужбама против свих оних који га оптужују.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала